Linkek a témában:
A tejcukorérzékenység kialakulásának okai
A tejcukorérzékenység kialakulásának okai
Ételallergia és az étel intolernacia tünetei
Amennyiben a bélben nincsen, vagy csak részben van tejcukorbontó enzim van, akkor tejcukor érzékenységről beszélünk. Ebben az esetben a tejcukor bontatlanul halad tovább a vastagbélbe és ott a vastagbél baktériumai bontják el >>>
Laktóz intolerancia
A laktózt (tejcukrot) a laktáz nevű enzim alakítja át a vékonybélben felszívódó glükózzá és galaktózzá. Ha ez az enzim hiányzik, az laktózintoleranciát okoz, azaz a szervezet nem tudja átalakítani és hasznosítani a cukrot.
Meghatározás
Nem tévesztendő össze a tejallergia, és a laktózintolerancia ! A teljesség kedvéért került egy lapra, de két különböző betegségről van szó. A tejallergia a fehérje összetevőire való érzékenységet jelenti. A tejcukor-érzékenység a laktáz nevű enzim hiánya, illetve csökkent termelődése.